Cinema & Bar, Restronguet Point, Cornwall

Absolute are never known to shy away from a challenge, and this project certainly was one! The brief from our clients was to transform a lower ground floor swimming pool, jacuzzi and gym into a social space fit for a high street but with all the creature comforts of home.

We were asked to fit a bar, fireplace, games room and cinema into the space that was home to their swimming pool. Retaining the gym but an ability to close this area off when entertaining.

The results are stunning, the cinema room walls and ceiling were clad in acoustic panels printed with historical images from the sport and movie world. This allows the space to feel zoned and separate in the vast room without installing walls to divide it.

Utilising the swimming pool void below the new floor, Absolute sunk a seating area with stunning feature fireplace with glass that hangs from the ceiling without blocking the stunning view.

The bar was inspired by The Mondrian in Miami and is formed completely in HIMAX. With Bisazza tiles to the back bar, the colour changing LED lights allow for the client to easily change the mood to suit.

Navigation